10 Eylül 2009 Perşembe

Meta-tag'ler gerçekten gereksiz mi?

Girdiğim bazı Seo sitelerinde Meta-Tag'lerin Seo'ya etkisinin olmadığı yazılmış. Peki durum gerçekten böyle mi? Tabi ki Hayır. Aslında Meta-Tag'ler özellikle Description tagı Seo açısından çok önemli bir konumda. Belki sıralamada çok etkili bir faktör değil ama özellikle kullanıcıların Serp sonuçlarında sitenizi tıklaması için çok büyük bir etken.

Şimdi sallamasyon üç adet sitenin olduğunu düşünelim ve bunlardan ilk ikisi seo'ya etki etsin diye MetaTag'lerini anahtar kelimelerle(keywords) doldurmuş olsunlar. Üçüncüsü de Meta-Description'ı gerçekten olması gerektiği gibi siteyi açıklayıcı bilgiler yazmış olsun. Biz de web sitemizi yaptırmak için bir firma arıyor olalım ve Google'da web tasarım diye aramış olalım. ve aşağıdaki gibi bir sonuç dönmüş olsun.


Siz olasınız hangi sonuca tıklardınız? Spam görünümlü olan ilk iki sonuca mı? Yoksa düzgün bir şekilde açıklamaları olan üçüncü sonuca mı? Serp'de üst sıralar da yer almak gerçekten önemli fakat daha da önemli olan insanlara sizin sonucunuzu tıklatmak. verdiğim örnekteki gibi bir sorguda üçüncü site; ilk site kadar belki de daha fazla trafik çekecektir. Daha çok trafik çekmese bile ciddi bir iş yaptıracağımız bir firmayı Spam yapanlardan - ya da öyle görünen - seçmeyiz herhalde.

Sonuç:
Meta-Tag'lerini özellikle Title - Başlık - ve Description - Açıklama - tagını spam kelimeler doldurmayın, açıklayıcı bilgiler girin. Ve sitenizin trafiğini arttırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder