12 Eylül 2009 Cumartesi

Marketing Türkiye üzerine küçük bir seo analizi ...

Marketing Türkiye benim de takip ettiğim yararlı bir kaynak. Gelin görün ki sitenin Seo düzeneği tam bir facia. Marketing, Pazarlama ile ilgili bir sitenin arama motoru pazarlamasına önem vermemesi gerçekten bir paradoks.

Evet site kaliteli içerik üretiyor ama seo açısında Meta-tagler Gerçekten Gereksiz mi? yazımda belirttiğim duruma %80 uyan bir durum mevcut burada. Hayır Spam yapmıyorlar ama Spam yapmaktan daha büyük bir hata yapıyorlar. Alt sayfalarının başlıklarını ve metadescription etiketi'ini aynı tutmuşlar. Ana sayfa'nın başlığı ve meta etiketleri neyse alt sayfalarının ki de o. Bu gerçekten büyük bir hata.

Sitenin kodları çok ağır yer yer tablolar kullanılmış ve bunun gibi bir çok küçük ayrıntı mevcut değil. Evet belki bu afedilebilir bir durum ama başlık optimizasyonu ve description bölümü faciası; işte bu affedilemez.

Site bu haliyle alabileceği potansiyel trafiğinin çok çok altında bir trafik alıyordur. Serp'de listelenmesi çok zor bu durumda. Üst sıralarda listelense bile çoğu insan başlıktan ve açıklama bölümünden aradığını bulamayacağı için siteye girmeyecektir.

İşte Türkiye'de Seo biraz da bu halde; pazarlamacıların bile ilgilenmediği bir sönük bir alan görüntüsü çiziyor. Oysa çağ değişiyor ve pazarlama sektörü de istese de istemese de bu çağa uymak zorunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder