11 Eylül 2009 Cuma

Alan adı kayıt süresi ve SEO'ya etkisi üzerine...

Uzun süredir alan adı -domain- nın uzatım süresinin SEO'ya küçük de olsa etkisi olduğu düşünülmekteydi. Bunun nedeni olarak da spam yapan sitelerin kısa süreli alanadı satın almış olduğu ve 1 yıldan az bir sürede alanadlarının düşeceği gösteriliyordu. Bu efsaneye Google Webmaster Forumlarındaki ilgili soruyla John Muller amcamız açıklık getirdi. bakın ne diyor amcamız:

Hi ET
A bunch of TLDs do not publish expiration dates -- how could we compare domains with expiration dates to domains without that information? It seems that would be pretty hard, and likely not worth the trouble. Even when we do have that data, what would it tell us when comparing sites that are otherwise equivalent? A year (the minimum duration, as far as I know) is pretty long in internet-time :-).

Personally, I'd recommend using whatever works for you. If you feel more comfortable by registering for 10 years, go for it. Just make sure to update your whois information so that you still get the expiration notice when it comes time to renew :-).

Cheers
John

Kısaca diyorki amcamız:

Birçok site bu süreyi zaten paylaşmıyor. Biz nasıl bu bilgileri alabiliriz ki? Ki alsak bile bu bize hangi sitenin daha iyi olduğunu nasıl söylecek? Zaten 1 yılda internet zamanına göre yeteri kadar uzun bir süredir.

Kişisel görüşüm eğer kendinizi rahat hissedecekseniz 10 yıllığına kayıt edin.
Sanırım böylelikle bir SEO efsanesinin de sonu gelmiş oldu. Zaten SEO işi de biraz böyle bir şey kimse - Google çalışanları dışında - gerçek algoritmayı bilmediği için efsaneler ve teoriler üzerine kurulu.

1 yorum: