11 Eylül 2009 Cuma

301 redirect ve Seo...

Eğer sitenizin adresini veya herhangi bir alt sayfanınızın adresini değiştirmeniz gerekiyorsa fakat eski sitenizin rankını ve serp'sini - sıralamadaki yeri - de kayıp etmemek istiyorsanız size ilaç gibi gelecek bir yöntem 301 redirect. Öncelikle belirteyim bu yöntem siyah şapka - black hat - bir yöntem değildir. Google ve diğer arama motorlarının da tavsiye ettiği bir yöntemdir. Bu yöntem Bot'ların ve kullanıcıların sunucunuz yardımıyla başka bir sayfaya veya siteye yönlendirilmesini sağlar. Tabi bu yönlendirme esnasında eski sitenizin de tüm değerlerini yeni siteye taşıyacaktır.

Usta biz yönlendirme işini JavaScript ile de yapardık diye düşünebilirsiniz. Fakat JavaScript Spam yapan sitelerin sıklıkla uyguladığı bir yöntem olduğu için arama motorları tarafından tavsiye edilmez. Aksine sitenizin Spam filtrelerine takılmasına neden olabilir.

Sitenize ve sunucunuza uygun kodları bu adresten temin edebilirsiniz.

Yöntemi uyguladıktan sonra eski sitenizi tüm sayfalar taşınana kadar ayakta tutun ki işe yarasın. Öyle bir günde taşıma işlemi gerçekleşmiyor malesef.

Not:301 site veya sayfa taşındı manasına gelen bir hata kodudur. Sayfa kaldırıldığında 404 hata kodu döndürür biz bunun yerine 301 ile yeni adresimizin yerini istemciye göndermiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder